matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcjka Kwadratowa
ŁukasZ:
Funkcja Kwadratowa : Wyznacz liczbę k jeśli wiesz że : (7−k)x
2
+(3 − k) x +( 4− k) = 0 x1 =
1−
√
3
2
x2 =
1+
√
3
2
29 mar 16:43
krystek:
(7−k)(x−x
1
)(x−x
2
)=0 i wylicz
−b
lub x
1
+x
2
=
a
c
x
1
+x
2
=
a
29 mar 16:45