matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje trygonometryczne
Asia :
Wiadomo, że tgα=
2
3
i 0°<α<90°. Wyznacz sinα i cosα. Proszę o wytłumaczenie
29 mar 16:14
krystek:
2
sinα=
=..
√
13
29 mar 16:17
Asia :
aa.. teraz wszystko jasne
dzięki wielkie
sinα=
2
√
13
13
cosα=
3
√
13
13
29 mar 16:24
krystek:
tak
29 mar 16:25