pierwiastki
Sheppard: sprawdz czy to jest prawda:
√13−2√30=√10−√3
29 mar 16:14
Eta:
Jasne,że prawda

(
√10−
√3)
2= 10−2
√30+3= 13−2
√30
√a2= |a|
√(√10−√3)2= |
√10−
√3|= .......
29 mar 16:21
Sheppard: nie ogarniam mozesz mi to wylumaczyc

"jak krowie na miedzy"

wszystko po kolei co z czego
itd
29 mar 16:25
Eta:
Właśnie tak masz wytłumaczone !
29 mar 16:43
Sheppard: to wychodzi ze |
√10−
√3|=13−2
√30 tak?
no i jakos to nie wyglada zeby to bylo rowne
29 mar 16:48
krystek: to może tak
13−2√30 mozna rozpisać 10−2√30+3=(√10)2−2√10*√3+(√3)2=(√10−√3)2
29 mar 16:50
Eta:
29 mar 16:51
krystek: 
dla Ciebie
Eto
29 mar 16:52
Eta:
Hej
krystek 
dzięki za różę ........ przesyłam dla Ciebie
29 mar 16:54
Sheppard: dobra ogarniam dzieki
29 mar 16:54