matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadania
zadanie:
czy istnieje romb o boku dlugosci 100 o jednej z przekatnych dlugosci 3?
29 mar 16:06
Basia:
a dlaczego miałby nie istnieć ?
29 mar 16:24
krystek:
1
100
2
=(
d
1
)
2
+(1,5)
2
2
1
10000−2,25=(
d
2
)
2
2
29 mar 16:31
Bogdan:
A czy istnieje trójkąt równoramienny o ramionach długości 100 i podstawie długości 3?
29 mar 16:35
Eta:
Dlatego,że istnieje kąt α taki,że sinα= 0,015
29 mar 16:38