trygonometria
Magdalena: 
Uzasadnij, że wartość wyrażenia cos2α+8sin
212x*cos
212x nie zależy od wartości
zmiennej α.
29 mar 12:09
Magdalena:
29 mar 12:54
Eta:
Oznaczmy miarę kąta przez "x"
Ze wzorów : cos2x= cos
2x−sin
2x i sin2x= 2sinx*cosx
| | x | | x | | x | | x | |
W=cos2x−sin2x +2*2sin |
| *cos |
| *2sin |
| *cos |
| = |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
= cos
2x−sin
2x+2*sinx*sinx = cos
2x+sin
2x=1
czyli nie zależy od "x"
29 mar 13:24
Eta:
Magdalena
Nie umiesz .... też podziękować?
29 mar 13:51
Eta:

29 mar 14:17
Technik: @
Eta
29 mar 14:22
Eta:
Ciekawe kto przesłał mi jabłko ?

dziękuję
29 mar 14:24
Technik: a co nie widać

29 mar 14:25
Eta:
Nie widzę

.....nawet przez lupę !
29 mar 14:26
Eta:
"Technik" ?
29 mar 14:26
Technik: lepiej
29 mar 14:27
Technik: tak

to jabłko jest za dowody które ćwiczyłaś ze mną
29 mar 14:28