aa
Prometix: Jezeli xy+yz+zx=0
| | 1 | | 1 | | 1 | |
to |
| + |
| + |
| = ? |
| | x2−yz | | y2−zx | | z2−xy | |
wyszlo mi 0 moglby ktos to sprawdzic bo nie mam odpowiedzi do tego...
28 mar 22:36
jikA:
Po przekształceniach w liczniku dostaje się iloczyn liczb którym z jednym z czynników
| | 0 * k | |
jest xy + xz + yz a więc |
| = 0. |
| | v | |
28 mar 22:47
Prometix: no mi po przeksztalceniach wyszlo w liczniku wlasnie to wyrazenie xy+yz+zx wiec skoro tobie tez
tak wyszlo wiec raczej ok
28 mar 22:54