zadanie z porównania liczb
Kuba: mam porównać dwie liczby
a=log5*log20+log22 i b=√6−2√5
a=log5(log5+log4)+log22=log25+log5*log4+log22=log25+2log5*log2+log22=
(log5+log2)2=(log10)2=12=1
b=√6−2√5=√(1−√5 )2=|1−√5|=√5−1
wniosek jest taki, że b>a...czy dobrze to rozwiązałem?
28 mar 21:49
Eta:
Nawet baaaaaardzo dobrze
28 mar 21:50
huehuehue: dobrze
28 mar 21:51
PuRXUTM: nawet bardzo dobrze
28 mar 21:52
Kuba: no to się ciesze, dzięki
28 mar 21:52
PuRXUTM: 
Eto czytasz mi w myślach
28 mar 21:52
Eta:

ale ja napisałam baaaaaaaardzo
28 mar 21:53
28 mar 21:55