| 1 | 2 | |||
log43= | = | |||
| log43 | log23 |
| 2 | ||
log23* | = 2 | |
| log23 |
| 1 | log3 4 | log3 22 | 2*log3 2 | |||||
= | * log3 4= | = | = | =2 | ||||
| log3 2 | log3 2 | log3 2 | log3 2 |
Witaj Eto
| 1 | ||
asha Eta tam zastosowała wzór szalony logan b= | loga b jakbyś czasem nie wiedziała | |
| n |
jaki "wzór szalony" ? skoro go zapamiętałeś
Ale ogólnie szalony
Ale w sumie trafne spostrzeżenie, że nawet jak ja zapamiętałem to on
nie jest jakiś straszny
| m | ||
logan (bm) = | *logab ![]() | |
| n |
Bo by się przydał, nie koniecznie z log
| x | ||
1+cosx= 2cos2 | ||
| 2 |
| x | ||
1−cosx = 2sin2 | ||
| 2 |
a później na
maturze 0%
P(trapezu)= (k+1)2*P2 , k>0 −− skala podobieństwa trójkątów ABS i DCS
P3=P4= k*P2 i P1=k2*P2
| α | ||
to 1+cos2α= 2cos2α ⇒ 1+cosα=2cos2 | ||
| 2 |
| 3α | ||
1+cos3α= 2cos2 | ||
| 2 |
Ale i tak to zapomnę