matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o dokładne rozpisanie zadania
Color:
Tworząca stożka ma długość 4 i jest nachylona do płaszczyzny podstawy pod kątem 60 stopni . Wysokość tego stożka jest równa ....
28 mar 19:17
dero2005:
l = 4
h
√
3
= sin 60
o
=
l
2
h = 2
√
3
28 mar 19:24