wyznacz wspolrzedne srodka okregu , jego promien oraz obl dlugosc okregu
magda : (x−1)2 +y2= 12
28 mar 15:31
28 mar 15:36
Artur_z_miasta_Neptuna:
i umiejętność jej odnalezienia
28 mar 15:37
magda : czyli S=(1,0) r =√12 ?
28 mar 15:43
krystek:
28 mar 15:44
magda : a tu .. x2 +6x +y2−10y +2 = 0
S=(−3,5) a r=√2 ?
28 mar 15:48
28 mar 15:50
krystek: ok (a,b) a jak r wyznaczyłas?
28 mar 15:53
magda : Napisalam wynik , chcialam tylko zapytac czy jest ok
28 mar 15:53
magda : r to jednak bedzie
√32 teraz jest ok ?
28 mar 16:17
krystek: ok
28 mar 16:21
magda : dziekuje za pomoc
28 mar 16:34