matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz perwszy wyraz ciagu
martyna111:
trzeci wyraz ciagu geometrycznego jest rowny 4 a czwarty wyraz tego ciagu jest rowny −2. Pierwszy wyraz tego ciagu jest rowny? A.16 B.−16 C.8 D.−8
28 mar 14:50
Eta:
a
4
= q= ...
a
3
a
3
a
1
=
=....
q
2
odp; A)
28 mar 15:00