Układ równań
Jok: Mam do rozwiązania układ równań. Próbowałem na kilka sposobow, ale nic mi nie wychodzi.
Bardzo proszę o pomoc.
a+b+c=28
2b=a+c−4
b2= ac
28 mar 14:29
Eta:
z 2/ a+c=2b+4 podstawiając do pierwszego
2b+4+b=28 ⇒ b=8
to: a+c=20
ac= 64 (otrzymasz a=16 , b= 4 v a=4, b=16
28 mar 14:34
Eta:
Jak Jok? pasuje?
28 mar 14:56
Eta:
Wypadałoby coś napisać ( choćby z grzeczności
28 mar 14:57
krystek: @
Eto poszedł na piwo , jak wróci zadanie rozwiazane .
28 mar 15:44
Eta:
Witaj
krystek 
Jak przygotowania do świąt? babki i mazurki już upieczone?
28 mar 15:48