matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kto pomoże?
mala:
jak obliczyć
√
7
= |−4a| /
√
a
2
−1
28 mar 12:12
jikA:
|−4a|
=
√
7
/
2
√
a
2
− 1
(4a)
2
= 7
a
2
− 1
16a
2
= 7a
2
− 7 9a
2
= −7 ⇒ sprzeczność.
28 mar 12:53