oblicz pochodne
smutne oczy : Oblicz pochodne
28 mar 10:12
Mati - Polibuda: ja zrobię
28 mar 10:42
Mati - Polibuda: | | s | | | | 1 | | 1*√L2+s2−s* |
| *(2L+2s) | | | 2√L2+s2 | |
| |
(A)' = ( |
| )' = |
| = |
| | √L2+s2 | | L2+s2 | |
Powinno być prawidłowo
28 mar 11:06
Mati - Polibuda: można jeszcze to skrócić do postaci:
28 mar 11:12
jikA:
Mati − Polibuda a skąd wiedziałeś po jakiej zmiennej liczyć pochodną?
28 mar 11:17
Mati - Polibuda: Ups...
Mój błąd
28 mar 11:37
smutne oczy : najpierw ma być obliczone po s, a potem po L
28 mar 12:40