No ten, tego...
Ajtek: Witam, zadanie tylko dla orłów

.
Ajtek w niedzielę wędził wędliny. Z 2,50 kg szynki przed wędzeniem, po wędzeniu i sparzeniu
otrzymał 1,66 kg gotowego produktu. Oblicz procentowy spadek masy szynki.
Zdjęcie dla osób o mocnych nerwach

.
http://imageshack.us/photo/my-images/145/imag0279y.jpg/
27 mar 21:34
politechniczny:
2,50kg−100%
1,66−x%
| | 1,66*100 | |
x= |
| =66,4 %  |
| | 2,50 | |
27 mar 21:37
huehuehue: mmmmm Ajtek nie ma to jak wiejska kielbasa narobiles smaka
27 mar 21:37
Ajtek:
Ta kiełbasa nie jest wiejska, tylko swojska, Ajtkowa

.
27 mar 21:38
huehuehue: no to swojska tak czy inaczej narobiles smaka
27 mar 21:39
politechniczny: zapomniałem 100−66,4=33,6 % mam nadzieje że pomogłem

a co do szynki to smakowicie wygląda
27 mar 21:40
Ajtek:
Zakupisz na święta swojską/wiejską kiełbasę

.
27 mar 21:41
krystek: Ajtku, to kiedy zapraszasz na degustację ?
27 mar 21:41
Ajtek:
Z szynki jestem najbardziej zadowolony

.
27 mar 21:41
Ajtek:
krystek jak ładnie pomalowany nik

.
Kiedy zapraszam

Mam bardzo napięty grafik na najbliższe miesiące

.
27 mar 21:42
politechniczny: skoro już się pochwaliłeś to teraz nie masz wyjścia
27 mar 21:44
krystek: Skapiec zawsze ma wymówkę !
Ajtku , musialam zastrzec ,ponieważ rano ktoś się podszywał pod mój.
27 mar 21:45
Ajtek:
Od razu skąpiec

.
I dobrze, że zastrzegłaś. Wspominałem kiedyś o tym, abyś to zrobiła.
27 mar 21:47
krystek: To powiem ładnie < ZAPRACOWANY>
27 mar 21:49
pigor: ..., wy sobie gadu, gadu, a rozwiązanie powyżej

, bo

np.
tak:
1,66= (100−x)%*2,50 /*40 ⇔ 4*16,6= 100−x ⇔ x= 100−66,4 ⇔
⇔ x= 33,6 ⇔
x%= 33,6% − szukany
procentowy spadek masy szynki .
27 mar 21:53
Ajtek:
Za rozwiązanie zadania dziękuję. Wrzuciłem je tylko po to, aby nikt mi nie zarzucił spamowania

.
27 mar 21:57
politechniczny: @Pigor jak to zadanie nie rozwiązane

przecież napisałem rozwiązanie prędzej od Ciebie
27 mar 22:00
Eta:
pigor już tak ma

Lubi powtarzać rozwiązania i....... kolorować
27 mar 22:08
politechniczny : w sumie też mógłbym powtarzać czyjeś rozwiązania kolorując je ale to nie wypada
27 mar 22:09
Ajtek:
Rozwiązanie pigor jest jednak ciut inne, mam na myśli sposób.
27 mar 22:10
Eta:
27 mar 22:10
krystek: Ale zapis rozwiazania i komentarze niepowtarzalne, jedyne w swoim rodzaju.
Pozdrawiam
27 mar 22:11
Mila:
Krystek niebieska
27 mar 22:14
krystek: Tak , Milu −po dzisiejszych rannych wpisach.
27 mar 22:17
Eta:
A Mila.... nie żółta? ( boisz się wielkanocnych kurczaków?
27 mar 22:18
krystek: Kolor atramentu z kałamarza − stosownie do wieku.
27 mar 22:19
Ajtek:
Mila przestała się ukrywać

.
27 mar 22:20
krystek:

Światecznie z braku zadań.
27 mar 22:28
Ajtek:
Ślicznie
krystek 
.
Swoją drogą jestem bardzo ciekawy, jaką grafiką uraczy nas
Bogdan na święta.
27 mar 22:32
Eta:
Pisklak wykluwający się z jajka
27 mar 22:51
Ajtek:
Znikam spać.
Mam nadzieję, że nie będziecie mieć koszmarów w nocy związanych z fotką

.
Dobrej nocy Wszystkim

.
27 mar 22:57
Eta:
Ja jej nie oglądałam

Miłych snów
27 mar 22:59
Ajtek:
Haha
Eta.
Nie jest taka straszna, jak może się wydawać

.
27 mar 23:00
pigor: ...,
Eta przybij ..., bo ja też nie . ...

oglądałem
27 mar 23:49