funkcja
Mario : | | 2x+2 | |
funkcja f okreslona jest wzorem f(x)= |
| wyznacz te argumenty dla ktorych funkcja f i |
| | x−1 | |
funkcja g(x)=x+1 przyjmuja te sama wartosc.
Znajdz punkty przeciecia wykresow funkcji f i g
5 wrz 19:04
Bogdan:
Przyjmij odpowiednie założenia i rozwiąż równanie: f(x) = g(x)
5 wrz 19:11
Mario : a jak znalezc punkty przeciecia wykresow tych funkci?
5 wrz 19:17
Bogdan:
Powtarzam wskazówkę − przyjmij odpowiednie założenia i rozwiąż równanie: f(x) = g(x),
czyli:
założenie: x ≠ 1
| | 2x + 2 | |
f(x) = g(x) ⇔ |
| = x + 1, wyznacz z tego równania x, potem mając wartość x |
| | x − 1 | |
wyznacz y z wzoru jednej z podanych funkcji.
5 wrz 20:58