matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz pierwiastki wielomianu
jola:
w(x)= x(6−2x)(x
2
+ 36) (x
2
− 49)
27 mar 17:06
jola:
pierwiastki to x=3 i x=7 ?
27 mar 17:10
bezendu:
x=3 lub x=7 lub x=−7 x
2
−49=(x−7)(x+7)
27 mar 17:21
jola:
no tak , dzieki
27 mar 17:24