Prosz: Cześć

Proszą wszystkich, którzy potrafią rozwiązać te przykłady o pomoc. A oto one:
a)(
√3 + 2
√2)(4
√3 -
√2)=
oraz
b) sprawdź, czy równość jest prawdziwa
3
3√3
-------- =
3√2,25
2
3√3
Z góry dziękuję za pomoc!
P.S. Te minusy "--------" to ma być kreska ułamkowa
14 wrz 18:00
Jakub: Mnożę każdy wyraz przez każdy czyli pierwszy przez pierwszy, pierwszy przez drugi, drugi
przez pierwszy, drugi przez drugi.
(√3+2√2)(4√3-√2)=
12 - √6 +8√6 - 4 = 8 - 7√6
b)
Lewa strona po skróceniu 3√3 jest równa 3/2 = 1,5
Prawa strona 3√2,25 ≈ 1,31 czyli równość nie jest prawdziwa, chyba że chodziło ci o
√2,25 = 1,5
14 wrz 18:34