jak?
aa: Sprawdź czy proste o równaniach:
3x−4y+2=0, y=4x+3
Przecinają się w jednym punkcie. Jeśli tak− podaj współrzędne tego punktu.
27 mar 08:57
geniusz matematyczny: musisz skorzystac z funkcji trygonometrycznych
27 mar 09:01
ja: 3x−4*4x+3+2=0
3x−16x+3+2=0
−13x=−5/−13
x=13\5
x=2 3\5
27 mar 09:09
krystek: Układ równań ,metoda podstawiania lub przeciwnych współczynników
27 mar 09:10
27 mar 10:40
ryba: czyli x=2 3/5 i wtedy y = 13 2/5 − tak? czyli nie przecinają się w jednym punkcie?
27 mar 11:01
Krzysiek : No to ryba jesli dostales rozwiazanie tego ukladu rownan i to w dodatku jedna pare liczb
| | 3 | | 2 | |
x=2 |
| i y=13 |
| to czemu jeszcze masz watpliwosci do tego ze te proste przecinaja sie |
| | 5 | | 5 | |
w jednym punkcie i to wlasnie w tym punckie o tych wspolrzednych
27 mar 11:24