rownania
ania: uklady rownan
ania: a może ktoś mi pomoże rozwiązać UKŁADY RÓWNAŃ?
POMOCY
1) k{0,2(X+2Y)−0,3(2X−Y)=3,5
k{2(X+Y)−(X−2)=2Y+2
2) k{U(x−y)U(2)−U(x+y)U(4)=1
k{U(2x+y)U(3)−U(x+y)U(2)=0
3)k{x+y=3
k{3x−2y=−4
27 mar 08:07
irena_1:
1.
2(x+2y)−3(2x−y)=35
2x+2y−x+2=2y+2
2x+4y−6x+3y=35
x=0
−4x+7y=35
7y=35
y=5
x=0
y=5
27 mar 08:21
irena_1:
2.
2(x−y)−(x+y)=4
2(2x+y)−3(x+y)=0
2x−2y−x−y=4
4x+2y−3x−3y=0
x−3y=4
x−y=0
y=x
x−3x=4
−2x=4
x=−2
y=−2
27 mar 08:24
Wiki: 1) { 0,2x + 0,4y − 0,6x + 0,3y = 3,5
{ 2x + 2y − x + 2 = 2y + 2
{ −0,4x + 0,7y = 3,5
{ 2x + 2y − x − 2y = 2 − 2
{ −0,4x + 0,7y = 3,5
{ x = 0
{ −0,4 * 0 + 0,7y = 3,5
{ x = 0
{ 0,7y = 3,5 / 0,7
{ x = 0
{ y = 5
{ x = 0
27 mar 08:25
irena_1:
3.
x+y=3 /*2
3x−2y=−4
2x+2y=6
3x−2y=−4
5x=2
27 mar 08:28