Oblicz
thomas: Dany jest równoległobok o kącie ostrym 30 stopni. Krótsza przekątna ma długość 5 i jest
prostopadła do krótszych boków tego równoległoboku. Oblicz długość dłuższej przekątnej.
27 mar 00:43
Eta:
f=5√13
27 mar 00:55
ICSP: ooo dobrze mi wyszło

Chociaż liczyłem strasznie na około
27 mar 00:55
Eta:
Z tw, cosinusów
f
2= 10
2+(5
√3)
2+10*5
√3*
√3 =..........
27 mar 01:03
thomas: wielkie podziekowania za ten rysunek
27 mar 01:06
Eta:
2 sposób
w każdym równoległoboku
e2+f2=2a2+2b2
f2= 2a2+2b2−e2 = ..... =325
f= 5√13
27 mar 01:20