matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
Karolcia:
dany jest ciąg arytmetyczny −21, −17 , −13 ,−9 ..... czterdziesty wyraz tego ciagu jest rowny: a)139 b)135 c)−177 d)−181
26 mar 23:48
Eta:
a
4
=−9 , r=4 a
40
= a
4
+36r=.. odp b)
26 mar 23:51