matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wzór Taylora
Rafał:
x
Czy rozwinięcie funkcji f(x)=
wzorem Taylora wygląda tak? dla x
0
=2
x−1
2+∑(−1)
n
(x−2)
n
n=1
26 mar 23:03
Rafał:
f(x)=sin2x dla x
0
=π i n=3 wygląda tak? ≈2(x−π)−
4
3
(x−π)
3
26 mar 23:13