równanie
lololo: pomóżcie mi rozwiązać równanie

nie umiem tego rozwiązać bo nie wiem o co tu chodzi
x=?
26 mar 22:46
Piotr:
x=0
26 mar 22:49
mysza: mnożysz obustronnie przez2
26 mar 22:49
mysza: otrzymujesz 2x+200=200
2x=0
x=0
26 mar 22:50
Piotr:
po co mnożyć

200/2 = 100
26 mar 22:50
Eta:
26 mar 22:51
mysza: ale jeśli ktoś nie rozumie prostego równania to wypada mu to standardowo wytłumaczyć a poza tym
jeśli pomnożymy to też wyjdzie dobrze więc w czym problem
26 mar 22:51
Eta:
Tak trzymaj
myszko! .......
26 mar 22:53
Piotr:
standardowo to trzeba umieć dzielić ! szczególnie tak proste ! Gdybyś miała 100/25 to
mnożyłabyś całe rownanie przez 25

26 mar 22:53
mysza: Hahahaha!

Poza tym udzielam korepetycji i wiem jak osoby nierozumiejące prostych rzeczy
potrafią skomplikować sobie życie robiąc coś nieszablonowo
26 mar 22:54
mysza: Ja nie ale z doświadczenia wiem, ze słabsze osoby tak
26 mar 22:55
Piotr:
mnożenie przez 2 to utrudnianie sobie życia. nie zazdroszczę Twoim uczniom.
26 mar 22:56
mysza: a poza tym mówmy tu o konkretnym przykładzie a nie gdybać co by było gdyby
26 mar 22:56
Piotr:
no to trzeba ich najpierw nauczyć tabliczki mnożenia ! a nie bezmyślne mnożenie.
26 mar 22:57
mysza: Nie musisz im zazdrościć wystarczy, że mają wysoką zdawalność na maturze i tylko to jest ważne
a Twoje zdanie mało mnie interesuje
26 mar 22:57
Piotr:
konkretny przyklad to 200/2 czyli banalne dzielenie...
26 mar 22:58
mysza: i czy coś się stało przy pomnożeniu? wyszedł zły wynik? bo nie rozumiem w czym problem i
dlaczego się bulwersujesz Piotrze
26 mar 22:59
Piotr:
wynik wyszedł dobry. chodzi mi tylko o bezmyslne mnozenie. widze ulamek to od razu mnoze przez
mianownik, a nawet nie spojrze, ze mozna zwyczajnie to podzielic..
26 mar 23:01