mysza: rozwiąż równanie 313 *x −4 *96=274 *( 2x−5)
26 mar 22:28
krystek: 96=312 274=312 podziel obustronnie przez 312
26 mar 22:30
Eta:
9
6=3
12 , 27
4=3
12
dzielisz równanie obustronnie przez 3
12
3x−4=2x−5
to już potrafisz rozwiązać?
26 mar 22:31
mysza: potrafię

dziękuję bardzo
26 mar 22:31
Eta:
26 mar 22:32
krystek: Ach , cóż za jednomyślnośc , prawie.
26 mar 22:32
mysza: czyli
3x−2x =−5 +4
x=−1 ?
W odpowiedziach jest −11
26 mar 22:34
Eta:
Sprawdź czy wszystko dobrze przepisałaś ?
26 mar 22:37
mysza: tak, wszystko jest dobrze przepisane i jak robiłam to też wychodziło mi −1 więc napisałam na
forum i jak widać nie jestem osamotniona w swoim toku myslenia. Możliwe, ze błąd w
odpowiedziach?
26 mar 22:39
Eta:
Pewnie za dużo o jedną 1 napisali ( widać błąd w druku)
26 mar 22:40
mysza: Wielkie dzięki za pomoc

Myślałam, ze źle rozwiązuje a jednak to nie mój błąd
26 mar 22:41
Eta:
26 mar 22:42