Określ położenie okręgów
Kun: Mam takie zdanko. Nie mam odpowiedzi a na dodatek zawiesiłem się w jednym miejscu także proszę
o pomoc.
Określ położenie okręgów:
1) (x−2)
2+y
2=4 i 2) x
2−2x+y
2+2y−7=0
S1(2,0)
x
2−2x+y
2+2y−7=0
(x−1)
2+(y+1)
2=9
S2(1,−1)
|AB| =
√(1−2)2+(−1)2
|AB| =
√2
co teraz

?
26 mar 22:13
26 mar 22:24
krystek: Zapisuj jak oznaczasz
Odległośc środków IS1S2I=√2 następnie r1+r2=
26 mar 22:34
Kun: r1+r2 = 2+3 = 5 także 5>√2
|r1−r2| = |2−3| = |−1| = 1 1<√2<5
przecinające się
dobrze ?
26 mar 22:42