Oblicz, ile średnio kamyków na sekundę wrzucała Zosia do rzeki.
Ddd: Proszę o pomoc!
1.Zosia wrzucała do rzeki kamyki, przy czym w sumie wrzuciła 36 kamyków. Gdyby wrzucała kamyki
ze średnią częstością o 20% większą, to czas potrzebny na wrzucenie wszystkich kamyków
skróciłby się o 12 sekund. Oblicz, ile średnio kamyków na sekundę wrzucała Zosia do rzeki.
26 mar 22:06
lololo: 12sekund=20%
12s*5=60s
| 36 | |
| =0,6 kamyków na sekundę |
| 60 | |
26 mar 22:16
lololo: dawaj babka pieniądze
26 mar 22:17
lololo: piniondze*
26 mar 22:18