26 mar 21:14
mmm: a to 7 rozumiem że jest w liczniku ?
26 mar 21:17
Kasia: Nie stoi przed ułamkiem
26 mar 21:17
mmm: czyli będzie razy
26 mar 21:18
Kasia: no tak
26 mar 21:19
Kasia: ma ktoś jakiś pomysł
26 mar 21:28
26 mar 21:31
krystek: x+5=7(x−2) i x−2≠0
26 mar 21:32
Kasia: A co z tym 49 się stało ?
26 mar 21:37
krystek: | | 1 | |
obustronnie podzielone przez 7 lub pomnozone przez |
| |
| | 7 | |
26 mar 21:40
Kasia: aaa ok
26 mar 21:43
Kasia: a potrafisz może to rozwiązać ?
| | 125 | |
25 (cały nawias to potęga do ułamka 2/5 : x3−x2−2x−3) = |
| |
| | 8 | |
26 mar 21:46
krystek: | | 2 | | 2 | |
( |
| )x3−x2−2x−3=( |
| )−3 |
| | 5 | | 5 | |
26 mar 21:49
Kasia: i co dalej ?
26 mar 21:55
krystek: przyrównać wykładniki: ax=ay⇔x=y
26 mar 21:58
Kasia: czyli ?
26 mar 22:01
krystek: jakie masz wykładniki?
26 mar 22:02
26 mar 22:05
Kasia: nie rozumiem co tu mam zrobić
26 mar 22:16
krystek: x
3−x
2−2x−3=−3 to sa przyrównane wykładniki

26 mar 22:17
Kasia: i co z tym dalej

? sorry no nie rozumiem
26 mar 22:19
26 mar 22:23
Kasia: Gdybym to rozumiała to bym na forum nie pisała
26 mar 22:25
Kasia: dobra wiem Δ x1, x2
26 mar 22:26
Kasia: jak obliczyłam Δ=9 x1=−2 i x2=1 to co teraz dalej znowu oś i x∊...?
26 mar 22:33