proste równania wymierne - pomoc
Mat.: proste równania wymierne − pomoc
26 mar 19:39
Mat.: proszę o pomoc w rozwiązaniu zadania
26 mar 19:40
bezendu:
a) D
f=R\{2}
x+2=0
x=−2
20−15x=2x(3x−4) dokończ już sama i ustal dziedzinę
26 mar 19:42
Mat: A w tym przypadku jak to obliczyć

?
| | x + 1 | | x + 2 | |
b) |
| = |
| |
| | x + 2 | | x − 3 | |
26 mar 19:48
bezendu: na krzyż

D
f=R\{0}
x
2=16
x
2−16=0
(x−4)(x+4)=0
x=4 lub x=−4
b) D
f=R\{−2,3}
(x+1)(x−3)=(x+2)(x+2) dokończ
26 mar 19:53
misiek: ja bym to inaczej napisał :
20−15x−4=2x
−5x−2x=−20+4
−7x=−16 /: (−7)
x=16/7
x=2 2/7
26 mar 20:16
krystek: 20−15x=2x(3x+4) zał 3x+4≠0
26 mar 20:19