matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
monotoniczność
merida:
Jak obliczyć monotoniczność f(x)= 3x+2lnx i wyznaczyć elastyczność w pkt x0=1? Help!
26 mar 19:26
Artur_z_miasta_Neptuna:
elastyczność
ke
26 mar 19:37
Artur_z_miasta_Neptuna:
ach elastyczność:
x
E
x
f =
*f'(x)
f(x)
podstawiasz do wzoru
26 mar 19:38