matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz.
Kasia:
a)(
8
27
)(indeks górny)2/3= b)0,01(indeks górny)−1/2= c)5(indeks górny)1/2 * 5(indeks górny)1/2 + 7(indeks górny)1/2 * 7(indeks górny)1/2= d)2log(indeks dolny)4 24−2log(indeks dolny)4 3
26 mar 19:13