matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz ale najpierw uprość
ułamki:
((
3
5
)
5
: (
7
5
)
3
)*(
3
7
)
−
4= tam na końcu jest do potęgi −4 z góry dziękuję
26 mar 18:08
Mila:
3
5
5
3
7
4
3*7
21
*
*
=
=
5
5
7
3
3
4
5
2
25
26 mar 20:16