a
adsam:

Oblicz długość odcinka AD:
26 mar 17:53
Mol: |AD| to środkowa trójkąta, więc jest to również promień koła opisanego na tym trójkącie więc
długość promienia opisanego na trójkącie to 12 długości przeciwprostokątnej, więc
|AD|=2,5
26 mar 17:57
adsam: odpowiedzi podają 12√2/7
26 mar 18:23
Eta:
Mol napisał bzdurę !
P(ABC)= 6
| | 1 | |
P(ABD)= |
| *x*4*sin45o = x√2 |
| | 2 | |
| | 1 | | 3 | |
P(ADC)= |
| *x*3*sin45o= |
| √2 |
| | 2 | | 4 | |
| | 24 | | 12√2 | |
x=|AD|= |
| = .......... = |
| |
| | 7√2 | | 7 | |
26 mar 18:35