Oblicz pole powierzchni całkowitej graniastosłupa prostego
olka15: Proszę pomóżcie! Oblicz pole powierzchni całkowitej graniastosłupa prostego korzystając z
wymiarów r=5 h=4 H=9
26 mar 17:33
Mila: Napisz dokładnie treść zadania.
26 mar 18:01
hahah:

Proszę pomóżcie! Oblicz pole powierzchni całkowitej graniastosłupa prostego przedstawionego na
rysunku, korzystając z wymiarów r=5 h=4 H=9
26 mar 18:07
hahah:

Tak dokładniej.Tam gdzie jest zielona kratka to jest 4 , niebieska 5 a czerwona to 9.
26 mar 18:13
olka15 : Jest tak jak koleżanka narysowała

Dzięki że chcesz mi pomóc .
26 mar 18:16
Mila: Graniastosłup jest prawidłowy trójkątny? Czy jakiś inny?
H=9 wysokość graniastosłupa
h=4 wysokość podstawy?
r=5 i to promień okręgu wpisanego ? opisanego?
26 mar 18:29
Mila: Napisz dokładnie, treść .
26 mar 18:29
olka15 : Oblicz pole powierzchni całkowitej graniastosłupa prostego przedstawionego na rysunku,
korzystając z wymiarów r=5 h=4 H=9. Nic więcej nie jest napisane
26 mar 18:34
Mila:

Podstawa graniastosłupa
5
2=x
2+4
2
x
2=25−16
x
2=9
x=3
a=6
P
b=5*9+5*9+6*9=45+45+54=90+54=144
P
c=2*12+144
P
c=168
Jeśli masz odpowiedź, to napisz, może źle odczytałam dane.
26 mar 19:00