TWIERDZENIE SCHWARTZA
Ciućmanija: zbadaj prawdziwość twierdzenia schwartza
a) f(x,y) =6x3−3x2y+5y2
b) f (x,y)=ln(x2+y2+1)
26 mar 15:14
Artur_z_miasta_Neptuna:
no to liczysz pochodne mieszane ... w czym problem
26 mar 15:16
26 mar 15:16
Ciućmanija: NIE ROZUMIEM TEGO :s
26 mar 15:17
Artur_z_miasta_Neptuna:
ale czego nie rozumiesz

pochodne cząstkowe potrafisz liczyć
26 mar 15:17
huehuehue: moze pomoge
| | d2f | | d2f | |
z tw. Schwarza |
| − |
| =0 |
| | dxdy | | dydx | |
−6x−(−6x)=−6x+6x=0 czyli tw.Schwarza jest spelnione 2 zrob sam
26 mar 15:44
Gosia: jak zrobić to zadanie?
zbadac z jaką prędkością zmienia się objętość stożka
a)przy zmianie wysokości h
b)przy zmianie promienia podstawy R
bardzo proszę o pomoc
2 kwi 15:08