matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Help :(
Marczak:
Dane sa wielomiany: W(x) = −6x+3 P(x) = x
2
+ 2x−1 Q(x) = 5x
3
− x+4 Wyznacz:
1
3
W(x)[P(x) − Q(x)]
26 mar 13:28
krystek:
Podstaw i wykonuj dzialania.
26 mar 13:49
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1434.html
26 mar 13:49