matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zapisz
kaczka:
Zapisz równanie ogólne i kierunkowe prostej danej w postaci równania:
x+4
y−1
=
4
7
26 mar 12:55
irena_1:
7(x+4)=4(y−1} 7x+28=4y−4 7x−4y+32=0 4y=7x+32
7
y=
x+8
4
26 mar 13:02