matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzór
aa:
5
Zapisz wzór ogólny cięgu geometrycznego, którego początkowymi wyrazami są liczby: −
,
10
5
5
−
, −
100
1000
26 mar 11:56
Kaja:
−
5
100
=−
5
10
*q q=
1
10
a
n
=a
1
*q
n−1
a
n
=−
5
10
*(
1
10
)
n−1
26 mar 11:59