x^3+5x^2+6x>0
martyna: Proszę o pomoc!
x3 + 5x2 + 6x > 0
na początku zrobiłam:
x3−x2+6x2+6x>0 ale te znaki się nie zgadzają:
x2(x−1)+6x(x+1)>0 ...
26 mar 11:42
irena_1:
x(x
2+5x+6)>0
Δ=25−24=1
| | −5−1 | | −5+1 | |
x1= |
| =−3, x2= |
| =−2 |
| | 2 | | 2 | |
x(x+2)(x+3)>0
x∊(−3, −2) ∪ (0,
∞)
26 mar 11:47
Juki: x3+2x2+3x2+6x>0 nie lepiej tak ?
26 mar 11:49
irena_1:
A nie wszystko jedno?
26 mar 11:50
martyna: lepiej... czasem mam jakies zastój... dziekuje!
26 mar 11:51
Juki: 
wszystko jedno byle rozwiązać
26 mar 11:52