matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
czy dobrze?
kaczka:
Zapisz równanie okręgu o środku w punkcie S=(4,0) i promieniu r=3. (x−a)
2
+(y−b)
2
= r
2
(x−4)
2
+(y−0)
2
=3
2
(x−4)
2
+(y−0)
2
=9
26 mar 10:57
Artur_z_miasta_Neptuna:
i dalej (y−0)
2
to nic innego jak y
2
26 mar 11:04