matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg
kaczka:
Pewien ciąg określony jest wzorem an= − 3/4 n + 6. Którym wyrazem tego ciągu jest liczba 4?
26 mar 10:54
irena_1:
3
−
n+6=4
4
3
−
n=−2
4
8
n=
3
Żaden
26 mar 11:04
Juki:
4=−
3
4
n+6 −2=−
3
4
n /−
3
4
n=
8
3
a
8
3
=4
26 mar 11:06