matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
paulaa:
sinα−cosα
Oblicz wartość wyrażenia
, gdy tgα=2
sinα+cosα
26 mar 08:44
irena_1:
sinα
tgα=2=
cosα
sinα=2cosα
sinα−cosα
2cosα−cosα
cosα
1
=
=
=
sinα+cosα
2cosα+cosα
3cosα
3
26 mar 08:48
paulaa:
dziękuje
26 mar 08:49