Prawdopodobieństwo talia 24 kart
maniek: Wybieramy trzy kart z tali 24 kart jakie jest prawdopodobienstwo że wszystkie wylosowane karty
to asy
25 mar 22:14
irena_1:
| | | | 4 | | 4 | | 1 | |
P(A)= |
| = |
| = |
| = |
| |
| | | | | | 4*23*22 | | 506 | |
25 mar 22:18
PuRXUTM: | | moc A | | 1 | |
P(A)= |
| = |
| tyle mi wyszło ale nie jestem pewien |
| | moc omegii | | 506 | |
25 mar 22:20
maniek: Z tym 4 / 3 chodzi o to że z 4 asów" bierzemy" tylko 3 tak ?
25 mar 22:22
irena_1:
TAK
25 mar 22:22
maniek: Bardzo dziękuje za pomoc .
25 mar 22:23