planimetria
PuRXUTM: Trapez równoramienny o przekątnej długości 13 cm i obwodzie równym 48cm jest opisany na okręgu.
Oblicz długość promienia okręgu wpisanego w ten trapez i długość promienia okręgu opisanego na
tym trapezie.
rwpisane = 2,5 nie mam pojęcia jak policzyć R
25 mar 21:02
Eta:
Okrąg opisany na trapezie , to okrąg opisany na trójkącie ABC
R −−− dł. promienia okręgu opisanego
α −− mara kąta ostrego trapezu i trójkąta ABC
| |AC| | |
| = 2R ⇒ R=........ |
| sinα | |
25 mar 21:29
PuRXUTM: dziękuje Eto
25 mar 21:38
Eta:
25 mar 21:40
Eta:
Na zdrowie ........
25 mar 21:41
PuRXUTM: dzięki

Przyda się, na szczęście ogarnąłem bez Twojego rysunku ale i tak dziękuje za trud
25 mar 21:42
PuRXUTM: Po zdaniu matury to Ci muszę chyba jakiś bukiet kwiatów wysłać

Bo spokojnie 30% będzie
dzięki Tobie
25 mar 21:43
Eta:
25 mar 21:44
Eta:
Hmm ....tylko 30%?
25 mar 21:45
PuRXUTM: jeśli zdam powyżej 30% bo to nie jest pewne
25 mar 21:45
PuRXUTM: sory tak tylko mi się napisało niech będzie 50% wystarczy ?
25 mar 21:46
Eta:
Kiedyś podobnie pisał
ICSP
25 mar 21:46
PuRXUTM: ICSP to Twój uczeń

Osz kurde...
25 mar 21:47
Eta:
A teraz się nie przyznaje ...
25 mar 21:48
25 mar 21:49
Eta:
No i jeszcze ...
Godzio
25 mar 21:49
25 mar 21:50
PuRXUTM: już Eto nie wymieniaj bo zaraz się okaże że jakiś noblista to uczył się od Ciebie
25 mar 21:51
Eta:
Wszystkie już rozwiązałam ( łatwe
25 mar 21:52
Eta:
No........ tylko nie ten co płot przeskoczył
25 mar 21:52
PuRXUTM: dla Ciebie, ale rzeczywiście w miarę łatwe ale dwóch nie ogarniam, tego 5 i źle zrobiłem 9,
ogólnie nie ogarniam prawdopodobieństwa... niestety. Eto nie masz czasem jakiś kolegów na
matematyce na UJ

Bo kurde chyba się tam wybieram, jak myślisz poradzę sobie
25 mar 21:54
Eta:
1/ łatwe wystarczy symetria wierzchołka W względem y=1 i ramiona paraboli do dołu
25 mar 21:54
PuRXUTM: a mogła byś to 1 rozpisać

Bo ja coś tam kombinowałem i wyszło myślę że dobrze bo sprawdzałem
z wolframem ale trochę się umęczyłem...
25 mar 21:55
Eta:
Dasz radę ! wierzę w Ciebie (jak kiedyś w
ICSP i
Godzia 
A kolegów? miałam.......ale wszyscy "dziadkowie " już na emeryturach
25 mar 21:57
PuRXUTM: a jak po tym z pracą

Bo chwalą się że jest praca po matematyce stosowanej w przemyśle
finansach w IT itd. wiesz może jak z tym jest
25 mar 21:59
Eta:

W
1(x
w, f(x
w)) x
w= −3 y
w= f(−3)=......
S(−3,1) −−− środek odcinka W
1W
2
W
2(−3, y) y= 2y
S−y
W 1=...
g(x)= −5(x+3)
2+6=..........
25 mar 22:08
PuRXUTM: dzięki
25 mar 22:10
Eta:
Zapytaj o to Innych... np Godzia, Artura z... Neptuna ...

Wiesz ,że jestem dopiero w "gimnazjum"
25 mar 22:10
PuRXUTM: Ale już kończysz, coś wiesz o życiu

rzeczywiście zapomniałbym, gimnazjum... jak tam
przygotowania do testów ?
25 mar 22:12
Eta:
1/ 2 sposób
g(x)= −f(x)+2 =..........
25 mar 22:23
PuRXUTM: dobra spadam Eto dzięki za wszystko pora spać
25 mar 22:28
Eta:
Miłych snów
25 mar 22:28
PuRXUTM:
25 mar 22:30