Oblicz wzór funkcji rzeczywistej
grzegorz.f-16: | | f(x) | |
Niech funkcja rzeczywista spełnia warunek f(xy) = |
| dla wszystkich |
| | y | |
liczb dodatnich x, y. Podaj wartość funkcji f(400), jeżeli f(300) = 8.
25 mar 20:46
XL:
| | 4 | | 3 | |
f(400) = f( |
| *300)= |
| *8=6 |
| | 3 | | 4 | |
25 mar 21:17
grzegorz.f-16: Mógłbym prosić o wyjaśnienie, bo niestety dalej nie rozumiem tego.
25 mar 21:27
grzegorz.f-16: | | 4 | | 3 | |
Skąd się wzięło |
| i |
| ? |
| | 3 | | 4 | |
26 mar 15:25
Nefretete...: Miałam podobne zadanie i zrobiłam z proporcji i w sumie wyszło... Chociaż nie rozumiem tak do
końca, dlaczego odwracamy 3/4. Wiem, że tak musi być, ale czemu...
1 gru 12:32
Nefretete...: Chyba już wiem... Miałam f(500)=3, więc f(600)=f(65*500)=65*3=185
1 gru 12:38