matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
Anula:
Jeżeli liczba 1 jest trzykrotnym pierwiastkiem wielomianu W(x) = x4 + ax3 + bx + c, to: a) a = 2, b = −2, c = 0 b) a = −2, b = 2, c = −1 c) drugi pierwiastek wynosi −1 Odpowiedź uzasadnij.
5 wrz 12:14