Liczba x jest równa?
Klaudia: 1.Ile punktów wspólnych ma prosta o równaniu y = −x + 2 z okręgiem o środku w początku
układu współrzędnych i promieniu 2?
2.Liczby: 1, 3, x −11, w podanej kolejności, są pierwszym, drugim i trzecim wyrazem ciągu
arytmetycznego. Liczba x jest równa?
25 mar 17:50
Artur_z_miasta_Neptuna:
1) rozwiąż układ równań gdzie równaniami jest równanie prostej i równianie okręgu (potrafisz to
równanie okręgu napisać?)
2) skoro jest to ciąg arytmetyczny, to ile wynosi 'r'
25 mar 17:53
rafał: 1 1pkt wspólny
2.6=x−10
x=16
25 mar 17:54
Artur_z_miasta_Neptuna:
rafal −−− bez liczenia widać że będą dwa punkty

pierwszym jest (0,2)
25 mar 17:55