szanowny kiełbasa
akante: Zad.1
Dane jest równanie: z niewiadomą x
Dla jakich wartości parametru m równanie ma dwa różne rozwiązania należące do zbioru R\{−2, 2}?
x
2+(m+1)x+3m−2=0
delta wieksza od zera to jasne ale co dalej

i suma czy iloczyn?
25 mar 11:55
akante: podajcie tylko warunek jesli mozecie
25 mar 12:04
akante: kolejne czy funkcja (k
2−1)x
2−(k+1)x−0.5=0
czy ma jedno rozwiazanie dla k =1? bo jezeli a=0 a b jest rozne od 0 to ma jedno prawda

?
25 mar 12:10
Krzysiek : Tak dla k=1 bedzie 1 rozwiazanie bo dostaniesz funkcje liniowa ale tez 1 rozwiazanie jest dla
Δ=0
25 mar 12:26
akante: a to pierwsze?
25 mar 13:24
akante: pogubiony w wartosciach bezwzglednych
Ix2−9I+Ix2−16I=m
i dla jakich wartosci parametry m równanie ma dokladnie dwa rożne pierwiastki pytanie jak sie
nie gubic w wartosciach bezwzglednyc!?
25 mar 14:03
akante: dobra wyszlo mi tak jak powinno w wartościach troche było przy tym zamoty ale teraz pytanie jak
rysować te funkcje na jednym układzie?
25 mar 14:19
Eta:
f(x)= |x
2−9|+|x
2−16|
g(x)=m
Odp: dla m>25
25 mar 14:23
Eta:
Jak rysować? ... a no ....tak
25 mar 14:24
akante: okeyy dziękuję

teraz robie 241 z gwiazdeczka od kielbasy
25 mar 14:34
Eta:
smacznego
25 mar 14:35
akante: danke
25 mar 14:37
pigor: ..., co do zad1) niech f(x)=x
2+(m+1)x+3m−2=0 i rozwiąż
taki układ warunków
Δ>0 i f(−2)≠ 0 i f(2)≠ 0 ; powinien wystarczyć . ...
25 mar 14:42
akante: dziękówa teraz kumam!
25 mar 14:53