Zbadaj przebieg zmienności funkcji:
Karolka:
25 mar 08:37
Karolka: Proszę pomóżcie bo mam to na zaliczenie z matematyki
25 mar 08:39
krystek: D=R/{−1}
Granice na końcach przedziałów
m zerowe i przecięcie z osią Oy (0.0)
Pochodną licz
M zerowe pochodnej
Znak pochodnej f'>0 funkcja rośnie f'<0 f maleje
asymptoty
Tabelka i wykres
25 mar 09:01
Karolka: Możesz policzyć granice? Z resztą sobie poradze
25 mar 09:09
huehuehue: z ktora granica masz klopot ?
25 mar 09:22
huehuehue: | | x2 | |
limx−−>−1− |
| =−∞ masz asymptote pionowa przy x−−>−1 |
| | (x+1)3 | |
| | x2 | |
limx−−>∞ |
| =0 asymptota pozioma |
| | (x+1)3 | |
25 mar 09:52
Karolka: Dziękuję bardzo
25 mar 15:15