matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak wuliczyć ten x ??
luda:
jezeli x=log√2 64 to x=
5 wrz 10:00
Bogdan:
Jeśli x = log
a
b to a
x
= b 64 = 2
6
= (
√
2
)
12
5 wrz 10:03
Bogdan:
x = log
√
2
64 a =
√
2
, b = 64
5 wrz 10:09